October 6, 2008

The day before raya

30th September.

so, yeah. esok nak raya, and im here at penang. we're all sitting here at the dinner table. semua bukak laptop masing masing keliling meja ni haha playing diner dash, guitar hero3 and all cos there is just one internet yang boleh cucuk kat laptop pun. eghh tu pun lembab nak mampos :( its 920pm, and we're still playing computer games. and then my cousins semua kata nak lepak starbucks nearby. haha okay, ramai yang kata 'eh, dekat kampung you tu pun ada starbucks? bapak ah' -hahaha hey, belah kampung penang ni macam bandar lah, so starbucks kira bersepah. so then, we're off to starbucks oh-yeah! aduiyai, dan dan masuk kereta hujan la pulek :/ habis penuh tempat duduk semua kat situ. tunggu sikit, ada kosong kat dalam. hah cepat cepat serbu! haha :D order semua, bukak laptop masing masing, SURF INTERNET! :D wah nikmat, laju je wireless haha suka suka :P tanpa kteorang sedar main main internet sume, aku tengoklah jam dekat phone screen. eh eh, dah raya la. ha! kau kau! selamat hari raya! haha. so yeah, raya's eve kteorang sambut dekat sana :)

balik rumah pun dah pukul 3pagi camtuh and we're still high! o.0 one by one tido tapi lambat. last last aku and cousin aku sorg ni ha, sarah. sitting around at dapur playing sponges :P aahh! dah boring sangat terus aku call eddie bwahaha! well uhh, he's at his kampung kot that time. yeah a'ah :D dia pun like okay je nak sembang, aku lagilah on haha. dah lama lama sikiiitt en, dia kata dad dia dah jaga. apalagi, menggelabah ah dia xD 'uhh..ehh..my..uhh dad dah jaga lah..we'll talk later lah ok bye' hahahaha tahu takut dengan your dad :P so bila dah hung up sume, aku and sarah macam bangang sekejap. pandang eachother kelip kelip mata o.0 "ahh sarah, jom ah tido! esok nak raya, kang bangun lambat rendang habis. ee tamau tamau!" hahhaa so tido lah kteorangg. FINALLY ;P

esok raya aku bangun paling last :S hahahaha ahh who cares, rendang tak habis pun :P
and yeah, happy raya everyone! <3

2 comments:

shineyshine said...

i think you've mixed up something here :P

when we talked over the phone, it was the 1st day of raya, not before :P

Hazi said...

eh yeke? haha tak perasan :O