February 12, 2009

Hj. Zakaria's Family Day '09


Saturday, 7th February (DAY 1)
early in the morning im still terkedek-kedek tengah packing baju, dont know which one to bring along! (ahh, girls. part tu memang mengambil masa yang lama haha) done with the stuffs and we're off. dah set dalam kepala ingatkan tak nak tido dalam kereta sebab nak try conquer radio dari abg cos he's driving -nahh, i changed the plan. i slept aallllllllll the way from my hometown till dah sampai Teluk Rubiah. "lah, we're here already? cepat?" ;p so, when we arrived at the resort and basically there's no one there. NO ONE, no pak lang, no pak long, nobody! gila ah mana yang lain, kata dalam schedule kena sampai sini around 2? :( haih, mula lah papa buat muka. we waited for about 20minutes and still the same, takde sape pun yng showed up. we cant check-in cos the keys are at the organizers (which is pak long and aunty na) "ahh, jom la lepak Mcd dekat manjung dulu lah. lambat betul!", said papa. err okay, sure :D


2 hours later baru semua gathered dekat situ balik. so yay, happy gila dapat berkumpul semua family skali ;) dah masuk bilik semua lepas tu ada kenduri tahlil depan beach. tengah makan makan semua and hey, guess who showed up? hah, my evil cousin and her family baru selamat tiba. hmph, datang jugak ke? takpayah datang pun takpe la bitch. dengan gaya sombongnya, ee menyampah betul >:/ fyi, they're the only family yang bermasalah dengan semua family yang lain kat situ. so like, dah nama pun FAMILY DAY, my aunty aunty and uncle uncle semua niat lah nak berbaik semula dengan keluarga tu. peace no war.



after the kenduri? MAANDDIIIII JOM! :D








well, i didnt actually mandi laut. menghabiskan masa tangkap gambar je adelah. haha to be honest, tak minat ah mandi laut :S I have so much to tell you about, but now, since dah update blog ni lambat sangat so like, moving forward shall we?

so yeah, dah malam. we had BBQ for that night near the beach :)
MORE PICTURES COMING RIGHT UP!






lepas tu we played some indoor games for every each team till 3am and as for the outdoor games, esok! :D

Sunday, 8th February (DAY 2)
THE BATTLE BEGINS >:) please welcome for all the participants,


TEAM HARRIS



HALIM FAMILY



SAH FAMILY



RESAN FAMILY



NAZA FAMILY






ACARA ANGKAT SELEBAH KAKI WITHOUT KENA AIR/OMBAK








acara isi air dalam botol pulak..




okay, thats it. theres more actually, but now kepala gila pening malas semua ada and i forced myself to update this blog right away -so, ni lah jadinya. gambar lebih cerita kurang, yeah sorry for that. ah well, tukar angin sikit la. asyik words je penuh, gambar la pulak :P but anyway is, we totally had so much fun there at Teluk Rubiah, Lumut (except for the family that i hated so much, we ended up a riot on the last day there (day 3) while closing ceremony. puas hati kau sakitkan hati tok & tok wan? and yes, GTH you useless buggers.

xoxo, ME

2 comments:

shineyshine said...

your brother reminds me of Haneef in a weird and disturbing way :P

Hazira Harris said...

haha sebijik ke? :P