September 6, 2008

Merdeka 08

Saturday, 30th August 2008 –This year’s Merdeka was not THAT fun at all. Seriously, it was boorriiinggg! Comparing to the last year’s celebration, whoa best gila :D I went to The curve to celebrate the 51st Merdeka Celebration. At 2pm I attended to my drum class as usual nearby ttdi. It was raining heavily, so my dad invited us (which is me and my mom) eat at the Ikea –yummy, meatballs here I come! Haha :D I was there like 3pm+ or something I guess. Beli makanan semua and ‘chop’ tempat duduk cepat cepat. Yeah, ramai gila kot orang time tu -.-‘ oh yeah, the day before kan. Malam camtu I called my friend, spanky. Saje nak borak borak cos I had a very tough month and I wanted to sembang sembang with him. “Eh heyy hazii! Esok you gerak mana for merdeka? You gerak la curve weh. I, eddie, faye, ash sume gerak sana tau! join la, we can take pictures!” –lebih kurang mcmtu lah spanky cakap haha. He said that they’ll be there macam pukul 4pm+. So yeah, back to time aku tgh beli makanan and ‘chop’kan meja sume en, while im eating, aku pandang la tempat cashier tu. Idk why aku tetiba pandang sana. And then I saw these 2 guys yng agak HOT la jugak en haha but very familiar :O aku kerut dahi sikit cos cuba nak ingat sape. Cornea mata aku kasi zoom and focus on the subjects a little bit and..”omg its faye and ash lah! No wonder muka diaorg macam dah melekat kat otak akuu haha” –tutup mukaaa! Takut diaorg perasan aku. But where’s eddie? And spanky? Kata diorang dtg skali? Oh maybe they come separately. “omg they’re coming this way” relax hazi. Kenapa kau nak gelabah? They’re just your friends la bongok. Tengok-tengok diorang duduk EXACTLY belakang meja aku -.-‘ I was facing to the wall, which I think they don’t noticed me at all–phiew :) terus aku belah pergi toilet sambil tutup muka haha takblehblah. Aku call eddie, asked him ‘where are you?’ and he said dia, spanky and the others still otw to the ikea. And yes, diorang dtg berasingan. Haha okay :) I told eddie that faye and ash ada kat belakang aku and all. Dia kata suruh tegur diorang tapi aku taktahu kenapa aku gedik sangat malu nak tegur -.- maybe parents aku ada kot? Hahaha entah :P and he said ‘takpe takpee, nnt I call diorang okay?’ OKAY! :D aku duduk kat luar toilet tu dulu intai intai diorang, and by the time ash was on the phone looking for me and semua pandang pandang belakang nak cari aku haha time tulah aku keluar. Faye nmpak aku dulu and lambai lambat yayy haha :) then barulah ash pusing depan balik and nampak aku, “haa dah nmpak dah nampak”. Aku terus duduk dkt meja aku dulu dgn selamber nye. Aku dgr suara background (ash talking) “haa dah dah, dia dgn mak bapak dia hahaha’ bodo betol, gelakkan aku pulak ye? Haha :p dah habis makan semua, baru pergi jumpa diorang salam salam semua. Eddie belum sampai lagi tu, so yeah aku belah ikut parents aku ronda ronda ikea dulu. Well, agak lama la jugak aku tunggu eddie and spanky sume sampai the curve. Gila banyak songeh haha -.-‘ so yeah, habis cerita pasal nak jumpa diorang. Matahari dah terbenam, hari dah gelap, orang pun dah ramai berkerumun dekat area situ. Well, aku tak tahu kenapa aku tak jumpa ramai sgt org yng aku kenal on that night. uhh..aku dapat jumpa tasha LAZARA and ejoy je (the guy yng aku labelkan E tu kan kan. ps: kteorang dah baik weh haha gembira aku) hah itu je ah kot! Gila sedih :( The other thing that hated about this year’s Merdeka celebration is kan, I had to go home early! :( cam cibai je tahu tak. 10 o’clock camtu dah kena balik. My parents tak nak tunggu till midnight cos takut traffic jam macam last year. *imbas kembali* -whoa man, teruk gila terukk :s so yeah, I had to go home. After lepak ngn budak budak SEGi semua tu (cehh promote college sikit haha) makan keropok lekor semua tu, then kena belah :( but anyways, I had fun hanging out with them. Gila fun :) asharaf, thank you for that Mcflurry okay? Haha. And as for faye and spanky, tolong settle kan janji janji korang utk nak belanja i! faye, dua mineral water. Spanky, 5 tin coke!

Aahh, too bad aku tak sempat nak snap satu haram gambar pun time tuu :( camera usung sana sini tapi tak bawak keluarkan pun haihs. Haha sorry!

1 comment:

shiney said...

“haa dah dah, dia dgn mak bapak dia hahaha’ -ash

hahahahhaha! asarap.. asarap