October 23, 2008

Small World

today, 23rd Oct- still exam, maths paper 2 was quite okay cos dapat calculator. well duh? -___-' so today rehat awal sikit and bdk bdk rehat macam dah bercampur aduk, f2 f3 f4 f5 all together. tahu ah exam and semua, amek kesempatan pulak rehat awal macam bapak kteorang punya sekolah haha! :P 1st time aku tengok doyot makan nasi lemak time rehat, cos yeah f2 dengan f3 and f4 dengan f5 lain :( haha comel je kawan aku tu :P so moving on, aku ngan sha dok kelam kabut makan meehun soup cos our next paper nak start dah. sha tolong hantarkan mangkuk, aku basuh tangan. lepas tu aku lari balik ah dekat meja aku makan tadi cos nak ikat tali kasut aku yng dah terbukak buat kali ke 13 untuk hari tu. tiba tiba ada sorang mamat ni ah jalan nak masuk kantin, betul betul menarik perhatian aku dalam keadaan kantin yng huru hara time tu. taktahu asal aku pandang dia. eh asal familiar gila muka mamat ni. dengan muka nye, gaya nye, ketinggian nye. serious gaya dia macam budak baru and bdk damansara. aku mcm dapat rasakan :O aku tanya ah sha, "weh, is that a new guy?" dia balas, "eh nolah, thats the guy yng kita nampak kat library haritu lah. well pretty new la jugak kot. butt.." and aku cakap, "eh yeke? tak perasan ah, gelap sangat time tu. tapi sumpah macam aku pernah jumpa dia do" and sha, "eh tu ah pasal. kau cakap macam familiar, terus aku macam.. agak macam pernah nampak muka mamat tu"

lepas rehat tu aku tak habis habis pikir pasal mamat tu oh. siapa dia? budak dari mana? aku pernah ke jumpa dia? eghh gila excited ni nak tahu siapa dia :S aku cakap kat sha lagi, "kau ingat tak ada gambar yng aku tunjuk kat kau dalam camera aku time aku lepak dgn kawan kawan bsd aku marin, bat and semua tu. yng aku cakap he's quite handsome lah jugak at that time. alah, ada satu mamat ni yng marin tangkap guna camera aku and dia ada dalam gambar tu. aku simpan lagi. but..im not sure yng mamat tu DIA. aku pikir dalam otak aku camtu je ah. takpe, nnt aku check balik"

"tu la pasal, kau suka tunjuk kat aku banyak sangat gambar hot guys sampai aku dah keliru mana satu dah HAHAHA!" haha bodo punye sha :P so yeah, time balik tunggu kat bus stand sekolah as usual. tanya sorang member aku ni plak, asma namanya. kenal tak budak laki baru tu? dia kata, "oh qayyum!" and im like, "what?" -sheesh nama dia qayyum la weh, ibnu qayyum. asal? kan kakak aku sama class dengan diaa ape. and and aku tanya lagi, "dia 4 Anggerik tu ke?" yeap, she replied. wwookey, nama dia ibnu qayyum and dia class 4 Anggerik, okay :) tengok doyot kat hujung sana tak balik balik lagi dari tadi. aik, lambat pulak mak dia amek dia harini? "weh yot, lepak ah sini wey!" and dia pun daaatangg :) sembang sembang sembang, uiks terbukak pulak topik 'mamat baru' ni. doyot ah mula dulu. "weh hazi, kau tau tak ada budak baru yang.." aku menyampok, "haa! qayyum kan?" -"ah ye kot, ye ye haha. dengar kata he's from ttdi oh" hahahaha aku fikir, peh ada jugak bdk ttdi pindah sekolah kampung macam kat sini xD gila tak sangka ah. aku dah syak ah budak yng aku lepak dgn marin bulan 5 kat ou dulu tu DIA. tapi masih tak sure lagi. balik rumah terus aku cuba call marin. adoi voicemail la pulek :S call bat pulak, tak angkat. call lagi, okay dapat. aku tnya ah dia "weh bat, you ingat tak the last time kita lepak together?" dia kata, "oh dekat ou tu?" and aku kata, "aa yes! ingat lagi tak siapa yng pakai baju colour HITAM that time? pleasee ingat tak wehh?" bat, "err-" aku, "alah, okay cenni. ada tak time kita lepak dgn semua sekali, ada tak your friends kat situ nama IBNU QAYYUM?" and she's like, "ah yes, qayyum. ada ada! yng boleh tahan tinggi sikit tu ha. asal eh?" akuuuuuuuu, "OMG!! OMG OMG!!" and bat, "apahal? asal? hahaha"


yng baju hitaamm tu haa, hahaha adeh yang belah kiri tu over pulak dah -__- haha

bila aku dah terang kat bat semua, she was laughing and dia pun kata yng si qayyum ni ada pindah sekolah. HAH KAN AKU DAH KATA, MESTI MAMAT YNG AKU LEPAK TIME KAT OU DULU TU DIAA ;) but you see, time tu aku lepak dgn bat marin semua en, aku mana kenal bdk bdk laki semua tu. dah alang alang tu macam lepak sekali ah, dah kawan bat semua en. tapi tak bersembang. nasib gambar dia tu aku TERsimpan lagi cos hahahah dulu aku ingat muka dia boleh tahan ah jugak, tu pasal aku simpan :P hihi. tapi time tu like bulan 5 dulu kau tahu tak? and sekarang baru jumpa? hahaha small world :) gila tak sangka dia masuk sekolah aku dkt bukit beruntung ni at the end LOL

and tomorrow im gonna say hi to him and make him remember me! haha :D

2 comments:

Adzfar Aiman said...

hahaahahaa hazi
ngurat ke? :P

Hazi said...
This comment has been removed by the author.